Skip to content
Qui som?

LLOP ROIG

Editorial Andreuenca

QUI SOM?

Llop Roig va néixer com a projecte el 1998 amb l’autoedició del llibre Una mica d’història. Com es passava el temps abans a Sant Andreu de Palomar. El llibre tenia dues parts. La primera, una breu història de la vida quotidiana andreuenca des del Decret d’Annexió del poble de Sant Andreu de Palomar a la ciutat de Barcelona, el 20 d’abril de 1897, fins l’aparició de la televisió vers la dècada dels anys seixanta del segle passat a càrrec de l’historiador Pau Vinyes i Roig. I, la segona, un recull dels articles històrics narrats per en Joan Vinyes i Riera, publicats a la revista veïnal Sant Andreu de Cap a Peus, editada per l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu de Palomar. Al cap de 12 anys el projecte va renéixer de nou amb les publicacions dels manuscrits La ciutat republicana s’enlaira. L’Avantprojecte de l’Aeroport Internacional de Barcelona 1931-1934) i Les Masies de Sant Andreu de Palomar. Inventari de cases de pagès andreuenques. Finalment, el projecte s’ha convertit en Llop Roig. Llibres i Cultura. El primer llibre publicat en aquesta nova etapa ha estat Tintinaires de Catalunya. La presència de Les aventures de Tintín i Milú en terres catalanes.

Llop Roig vol esdevenir un referent en la publicació de llibres gràfics d’art i fotografia-, infantil -creiem que els infants són els protagonistes del demà i sels ha cuidar amb responsabilitat literària-, assaig històric -el passatdel nostre país és cabdal per conèixer qui som i cap on anem-, literatura i assaig -descobrir veus literàries perdudes pel pas del temps i descobrir-ne de noves-, còmic -el vuitè art té molt a dir- i sobretot el món local -la micro història és necessària per entendre la història global del nostre país.

Volem que Llop Roig sigui quelcom més que editar llibres, que aprofundeixi en la difusió de la lectura, la història i els valors. Donar veu aquells que tenen molt a dir. També, volem ser un referent en el món cultural. Construir nous projectes al voltant de la cultura. I, sobretot, seguir treballant per tal que la llengua catalana sigui una eina útil de futur i ens faci sentir-nos orgullosos del seu ús. Tanmateix, no tancarem cap porta envers a d’altres llengües però el català serà la llengua preferent del projecte.

Volem que els lectors siguin els nostres companys de viatge. Per aquest motiu acceptem amb molt de gust els suggeriments, crítiques i propostes dels llegidors. Sense els lectors nosaltres no som res. Obrim les nostres portes a nous projectes que ens arribin. Els estudiarem, valorarem i si s’adiuen amb el projecte de Llop Roig els tindrem en compte. La distribució dels llibres la fem arreu dels Països Catalans. Per a qualsevol qüestió us podeu connectar amb nosaltres per correu electrònic. La nostra adreça electrònica és:

caCatalan