Skip to content

Pau Vinyes

CV. de l\’Editor

Pau Vinyes i Roig (Barcelona, 1964)

Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, on també va realitzar un màster d’Estudis Històrics. Membre fundador de Centre d’Estudis Ignasi Iglésias i de Tot Història Associació Cultural. Forma part del Grup d’Estudis d’Història de la Cultura i dels Intel·lectuals, vinculat a la Universitat de Barcelona, així com és membre de la Junta de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana.

Col·labora en diverses revistes i mitjans electrònics locals i ha realitzat com a autor i coautor diversos llibres sobre Sant Andreu de Palomar i la Segona República a Catalunya, entre els quals destaquen Visca la República! Joaquim Ventalló, periodista, polític i traductor; La ciutat republicana s’enlaira. L’Avantprojecte de l’Aeroport de Barcelona (1931-1934); La Segona República al Prat de Llobregat. Política i Societat (1931-1939) -Premi de Recerca Jaume Codina, de l’Ajuntament del Prat de Llobregat (2011)- ; L’Abans de Sant Andreu de Palomar. Recull gràfic (1880-1976) i Sant Andreu de Palomar desparegut. El 2017 ha publicat la biografia del darrer alcalde republicà de Barcelona Hilari Salvadó, alcalde de quan plovien bombes a Barcelona.

Darrerament ha publicat Melcior Font, guerriller cultural (2019) i Història dels transports a Sant Andreu de Palomar, conjuntament amb en Ricard Fernández Valentí (2019); Sant Andreu de Palomar desaparegut: el món del treball (2020), L\’Abans del Districte de Sant Andreu. Recull gràfic 1960-1997 i Elisa Garcia, cooperativista i miliciana antifeixista (2020), dins de la col·lecció Esbossos biogràfics d\’andreuencs i d\’andreuenques.

 

caCatalan